HTML

Film Maniacs

Régi és új filmekről olvashatsz szubjektív és objektív véleményeket.

Friss topikok

Linkblog

Perfume: The Story of a Murderer - Parfüm: Egy gyilkos története (2006)

2007.09.17. 11:42 :: LGx (törölt)

A 18. században játszódó film hűen tükrözi a kor hangulatát. Párizs büdös és mocskos, a karakterek körmei feketék a mocsoktól, szinte érezni a szagukat is.
Mint a legtöbb regény-adaptáció, a Parfüm se tökéletes. Azoknak, akik nem olvasták a könyvet, a film igazi csemegét jelent. Akik olvasták, azok meg úgyis arra fognak figyelni, hogy: ez sincs benne, ez se így történt...
A regényt már többen próbálták megfilmesíteni, olyan nagy nevek mint Ridley Scott, Martin Scorsese és Stanley Kubrick, aki azt nyilatkozta, hogy a mű megfilmesíthetetlen.
Ben Whisaw (Grenouille) alakítása lenyűgöző. Bár karaktere végtelenül egyszerű, pusztán a szenvedélye hajtja, de az is lehet hogy ez egyfajta ösztön. Miután mestere elmondja neki a parfümök titkát, egyetlen célja lesz hogy megvalósítsa a "mesterművet". Grenouille számára nincs jó vagy rossz, neki csak a végcél számít, sőt ha úgy vesszük akkor pusztán csak a jószándék, a szeretet vezérli, hogy mindent megörökítsen az utókrornak.
Érdekes volt még Dustin Hoffman (Baldini) játéka is, remekül formálta meg a kiöregedett mester szerepét. Személyes kedvencem Alan Rickman (Antoine Richis), akinek olyan hangja van, ami elképesztő :)
Nincsenek véres, szadista jelenetek a filmben, ezért a gyengébb idegzetűek is nyugodtan végignézhetik.

IMDb link

Előzetes a filmből:

Szólj hozzá!

Címkék: parfüm perfume

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmaniacs.blog.hu/api/trackback/id/tr15167640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása