HTML

Film Maniacs

Régi és új filmekről olvashatsz szubjektív és objektív véleményeket.

Friss topikok

Linkblog

Transformers (2007)

2007.09.25. 22:33 :: LGx (törölt)

Michael Bay (Armageddon; Pearl Harbor) új filmje igazi kasszasiker. Akció és speciális effektusok garmadája, vicces jelenetek... Mindenki látni akarja a filmet, és a moziból kijövet mind azt mondják: "Váóóó" De lesz pár ember akiknek a szeme sarkából bizony legördül egy könnycsepp. Ők az vérbeli Transformers fanok. Őket nem téveszti meg a látvány. Michael Bay is bevallhatja, sosem volt Transformers képregény a kezében. Alapvető dolgokkal nincs tisztában. Azt még csak-csak le lehet nyelni, hogy Bumblebee (Űrdongó) nem Volkswagen bogár, hanem Chevrolet Camaro, mivel amerikában kb ugyanakkora kultusza van. Az is "érthető", hogy Megatron nem fegyverré, hanem repülővé alakul, mivel így több speciális effektust lehet felvonultatni. De hogy leegyszerűsiti az egész cselekményt "jó robot, rossz robot"-ra, ez már vérlázító. No és persze az, hogy említést sem tesz a Dinobotokról, meg a Bárkáról, amivel többmillió évvel ezelőtt érkeztek a Földre.
Sokkal aprólékosabban kellett volna kidolgozni a robotok személyiségét. Az álcák közül egyedül Megatronnak van némi személyisége. Autobotoknál Ratchet (Racsni) és Jazz elég passzívak.
Mindent összevetve, picit csalódott vagyok. Mint film, elég jó, izgalmas, szórakoztató. De mint feldolgozás, sajnos nem sok köze van az eredetihez.
Sci-fi és akció rajongóknak igazi csemege, de a Transformers rajongók minimális elvárásokkal álljanak neki nézni.

IMDb link

Előzetes a filmből

Szólj hozzá!

Címkék: michael transformers bay

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmaniacs.blog.hu/api/trackback/id/tr64177058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása