HTML

Film Maniacs

Régi és új filmekről olvashatsz szubjektív és objektív véleményeket.

Friss topikok

Linkblog

El Laberinto del Fauno - A faun labirintusa (2006)

2007.09.19. 10:33 :: LGx (törölt)

Megható és gyönyörű filmet láthatunk Guillermo del Toro rendezésében. Ez a film meseszerűsége ellenére nem gyerekeknek szól. Sokkal inkább a felnőtteknek, hogy lássanak néha egy kicsit gyerekszemmel, merjenek hinni és remélni.
Megmutatja hogy még a legnagyobb zsarnokság és elnyomás idején is az ártatlanság felülkerekedik a gonoszságon.
Ofelia a keserű valóság elöl egy álomvilágba menekül. Mindent megtenne, hogy részese lehessen a varázslatnak. És mikor már csak egyetlen lépés választja el tőle, egy rettentően önző lépés, a kislány végül a helyes utat választja. Mert a szeretet fontosabb neki még az álomvilágnál is. Ahogy a mesékben is, a jó itt is elnyeri végső jutalmát.
A színészek játéka rendkívüli. Ivana Baquero fiatal kora ellenére remekül formálja meg Ofelia szerepét. Sergi López néha kifejezéstelen arca tökéletesen illik Vidal-hoz, könyörtelen, kimért, lelketlen.
Ajánlom azoknak ezt a filmet, akik szeretik a látottakat megemészteni magukban, mivel elég sok mondanivalója van.

IMDb link

Előzetes a filmből

Szólj hozzá!

Címkék: faun fantázia labirintus del toro

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmaniacs.blog.hu/api/trackback/id/tr68170121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása